اپل در نظر دارد اولین محصول واقعیت افزوده خود را در سال 2022 عرضه کند. براساس گزارشی از theinformation و با استناد به منابع حاضر در یک نمایش داخلی اپل یک هدست واقعیت افزوده در سال 2022 و یک جفت عینک AR در سال 2023 منتشر میکند. طبق شایعات پیشین این عینک اپل قرار بود در سال 2020 ارائه شود اما اخبار زمان عرضه این محصول را دیرتر اعلام کردهاند. هنوز جزئیات چندانی از این محصول مشخص نیست اما چند نکته درباره طراحی آن در گزارش جدید وجود دارد. به گفته بلومبرگ این محصولات بطوری طراحی شدهاند مه مناسب بازی، ویدئو و جلسات مجازی خواهند بود. قابلیتهای عینک هوشمند اپل (Apple Glasses AR) به یک سیستم جدید حسگر سه بعدی وابسته است که طی چند سال در اپل توسعه یافته است. ظاهرا این فناوری یک شکل پیشرفتهتر از تکنولوژی FaceID است که در آیفونهای جدید استفاده میشود. گفته میشود اپل در حال کار روی لنزهایی است که هنگام استفاده کاربر از آن تیره میشود. این موضوع باعث میشود که دیگران بدانند حواس کاربر به آنها نیست.
حدود 1000 مهندس در اپل در حال کار روی واقعیت افزوده (AR) و واقیت مجازی (VR) هستند. تیم کوک، مدیرعامل اپل چند سالی است که ایده واقعیت افزوده را مورد توجه قرار داده است. در این گزارش همچنین به برنامههایی برای جذب برنامهنویسان در سال 2021 اشاره شده است. بدیهی است که این طرح یک تعهد بزرگ تجاری است نه یک پروژه کوچک.
عینک هوشمند اپل جایگزین آیفون
شاید جالبترین بخش این گزارش این باشد که اپل معتقد است عینک واقعیت افزوده در نهایت جایگزین تلفنهای هوشمند خواهد شد. مدیران اپل معتقدند این اتفاق در طی یک دهه اتفاق خواهد افتاد. اپل انتظار دارد که آیفون و به دنبال آن گوشیهای اندرویدی حداقل در بازارهای پیشرفتهتر غربی تا سال 2030 منسوخ شود.
این پروژه کار آسانی نیست. عینکهای واقعیت افزوده فعلی باید به گوشی هوشمند متصل شوند تا دادهها، ذخیرهسازی و پردازشهای مورد نیاز برنامههای واقعیت افزوده ممکن شود. انتقال این قابلیتهای ذکر شده به عینکهای سبک و براق، نیازمند پیشرفتهای فنی بسیاری است. نسل اول محصولات واقعیت افزوده اپل مطمئنا مستقل نبوده و برای انجام این قابلیتها وابسته به گوشی اپل خواهند بود. در عوض طبق گفتهها، اپل در حال کار روی یک سیستم عامل جدید با نام ROS است تا دستگاههای موجود اپل را با هدست و عینک های واقعیت افزوده سازگار کند.
با رفع موانع تکنولوژیکی، دلیلی وجود ندارد که عینکهای واقعیت افزوده را که بسیاری از نیازهای ماررا برطرف میکنند، جایگزین گوشی هوشمند ندانیم. ارسال پیام، تماس، تماشای ویدیو، مسیریابی و بسیاری از قابلیتهای دیگر قابل انجام است. مانع دیگری که در حال برطرف شدن است، تعامل کاربر با عینک بوده که این مشکل از لحاظ تشخیص صدا پیشرفتهایی را تجربه کرده است و به احتمال زیاد، فناوری تشخیص اشیاء سهبعدی نیز کلید حل این مشکل خواهد بود.